Lägg mindre jobb på pappersarbetet i ditt företag

30 maj. 2023 | Tips

De flesta som driver eget har alldeles för få timmar på dygnet. Vi vet, vi önskar också ibland att man kunde hoppa över att sova och få några extra timmar att jobba på. Det finns dock flera sätt att spara tid på pappersarbetet i ditt företag – här kommer några tips:

– Skaffa en app för att fota dina kvitton: Istället för att häfta upp alla kvitton på papper en gång per månad eller kvartal, när du ska sitta med bokföringen, så investera i en app som gör att du kan fota dina kvitton och direktimportera dem till ditt bokföringsprogram. Så mycket smidigare!

– Be dina leverantörer att maila sina fakturor direkt till bokföringen: På det här viset kan du spara tid på två sätt – dels kan du be programmet att tolka dina fakturor så att de bokförs med AI istället för manuellt och dels kan du sedan skicka en betalfil direkt från programmet till din bank, så att du slipper registrera alla fakturor manuellt på banken.

– Be om hjälp: En tipslista är väl inte komplett utan lite smygreklam för oss? 🙂 Istället för att bokföra själv, hålla reda på viktiga deadlines och lägga timmar på det administrativa – be oss att hjälpa till. Vi på VH Ekonomi älskar bokföring och administration, så med oss sparar du massor av tid som du istället kan lägga på att driva din verksamhet!

Hos oss förstår du din ekonomi!

Ska vi börja med ett förutsättningslöst samtal kring er ekonomi?

Minska sjukfrånvaron – Så gör du!

Minska sjukfrånvaron – Så gör du!

Hur gör man för att minska sjukfrånvaron? Sjukfrånvaron i Sverige är den näst högsta av de nordiska länderna, visar en undersökning från Försäkringskassan. Dessutom är skillnaden mellan sjukfrånvaron hos kvinnor gentemot män störst i Sverige med 3,2% jämfört med...

Vad får du när du anlitar en redovisningskonsult?

Vad får du när du anlitar en redovisningskonsult?

Vad får du när du anlitar en redovisningskonsult? När du startar ditt företag är det lätt att ta på sig alla uppgifter själv. Du är både säljare, ekonom, personalchef och entreprenör på samma gång. För att spara pengar är detta upplägg många gånger helt rätt i början,...

Jobba effektivt!

Jobba effektivt!

På VH Ekonomi har vi en förkärlek för att jobba effektivt i arbetet med bokföring & löner. Om du är som oss kommer här våra bästa tips som vi plockat upp längs vägen för att bli mer effektiv.